#Boektober: de eindstand

We zitten alweer volop in november, maar ik ga toch nog even terugblikken naar oktober. Toen deed ik namelijk mee aan #Boektober. Dat hield in dat je een maand lang zoveel mogelijk probeerde te lezen, al moest het natuurlijk wel gewoon leuk blijven. Plezier hebben is een stuk belangrijker dan het aantal boeken dat je uitleest. Ik heb voornamelijk veel gelezen in de trein en de bus op weg naar mijn werk en in de weekenden. Ik nam me voor om 5 boeken te lezen, maar op dat moment wist ik nog niet dat ik een week later fulltime zou gaan werken. Dan heb je opeens een stuk minder tijd om te lezen, maar het is me toch gelukt om 4 boeken uit te krijgen. Ik bespreek ze hier kort.

boeken

 

De Gloriedagen van Walter Gom – Marcel Vaarmeijer
Dit boek besprak ik al in mijn post over #Boektober. Het was best een vermakelijk boek met een bizar tintje. Een beetje in het straatje van ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’ met allerlei gekke wendingen. Toch werd ik niet echt warm of koud van dit verhaal. Ik kreeg niet echt een band met de hoofdpersonages en daardoor werd ik ook niet meegesleurd in het verhaal. Al met al een prima boek, maar niks bijzonders.

Het Hart van Alle Dingen – Elizabeth Gilbert
Ik kocht dit boek omdat ik groot fan ben van de andere boeken van Elizabeth Gilbert. Door ‘Eat, pray, love’ kreeg ik meteen de kriebels om er zelf vandoor te gaan naar het buitenland om me te buiten te gaan aan pizza en pasta in Italië en vervolgens naar India te gaan om daar te leren om te mediteren. Maar dit boek is van een heel andere slag. Dit is geen persoonlijk verhaal van Elizabeth, maar een fictief verhaal. Je volgt het complete levensverhaal van Alma Whittaker, de dochter van een rijke botanicus. Alma leeft in het begin van de 19e eeuw samen met haar ouders op een landgoed in Amerika. Wat ik goed vind aan dit verhaal is dat je wordt meegenomen naar een totaal andere tijd en wereld. Dat is precies de reden waarom ik zo graag boeken lees. Je leert het hoofdpersonage Alma heel goed kennen, omdat je haar hele leven meemaakt met haar samen inclusief alle tragische wendingen. Af en toe is het boek wat pittig om doorheen te komen, maar dat komt er vooral door dat het zo’n dik boek is. Het verhaal ontwikkelt zich heel langzaam, maar zo af en toe vind ik dat eigenlijk wel fijn. Ja, dit is een goed boek maar het is wel alleen geschikt voor fanatieke lezers. Als je af en toe maar een boek leest, vind je dit waarschijnlijk te taai om doorheen te komen.

Koekoeksjong – Robert Galbraith
Dit boek besprak ik al in mijn ‘october obsessions‘. Neem daar dus zeker even een kijkje als je wat uitgebreider wilt lezen wat ik van het boek vond. Hier zal ik kort zijn: super spannend, goed geschreven en binnen no time uitgelezen. Een detective zoals het moet zijn.

Ik Geef Je De Zon – Jandy Nelson
Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen mij en dit boek. In het begin wist ik niet zo goed wat ik er nu van moest denken en van anderen hoorde ik hetzelfde. De hoofdstukken zijn extreem lang, waardoor je soms het ene personage totaal uit het oog verliest. Bovendien is de schrijfstijl een beetje apart. Daar moest ik even aan wennen, maar gelukkig werd ik na even toch helemaal meegezogen in het verhaal. Ik vind het altijd zo knap als schrijvers de elektriciteit tussen twee geliefden zo kunnen beschrijven dat je het zelf ook een beetje voelt. Kriebels in je buik door een personage in een boek, dat zullen alleen boekenliefhebbers snappen 😉 En dan te bedenken dat het hier gaat om verliefdheid tussen twee jongens, terwijl ik zelf toch echt gewoon een meisje ben. Dat geeft denk ik wel aan dat ik dit boek echt prachtig vond en tegelijk zo tragisch. Boeken die je laten lachen en huilen, dat zijn de beste. Echt een aanrader dus!

Hebben jullie nog goede boeken gelezen de afgelopen tijd?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *