Boeken die ik las deze zomer

In de zomermaanden lees ik altijd extra veel. Op mijn handdoek terwijl ik van de zon geniet bij het zwembad, in de schaduw als ik het te warm heb gekregen, tijdens de regenachtige zomerdagen. Lezen kan de hele zomer door wat mij betreft. Het enige wat je ervoor nodig hebt is genoeg tijd en dat had ik nou juist in overvloed de afgelopen weken. Ik heb dan ook heel wat boeken gelezen en ik wil er een paar uitlichten. Wil je weten waar een boek precies over gaat? Klik dan even op de titel van het boek.

1. Vier Plus Een – Jojo Moyes

vier_plus_een_isbn_9789032514716_1_1406598490

Dit is zo’n heerlijk simpel verhaal om bij weg te zwijmelen. In eerste instantie lijkt alles fout te gaan, maar uiteindelijk komt alles toch goed. Dat zie je natuurlijk al van mijlenver aankomen, maar soms is het gewoon lekker om een verhaal te lezen met een happy end. Op zoek naar een niet al te ingewikkeld, vrolijk verhaal? Dan is dit zeker een aanrader.

2. De Laatste Liefdesbrief – Jojo Moyes

9200000036135083

Dit boek kocht ik met enige noodzaak. Ik had mijn sleutels en mijn telefoon namelijk in mijn studio laten liggen en ik moest twee uur wachten tot mijn vriend thuiskwam van zijn werk voor ik naar binnen kon. Gelukkig had ik wel wat geld bij me om iets te eten en te drinken en een boek te kopen bij het winkelcentrum om de hoek. Het vorige boek van Jojo Moyes beviel me zo goed dat ik al snel voor dit boek koos en dat was een goede keuze. Dit boek is nog een stuk mooier dan ‘Vier Plus Een’. Heerlijk, zo’n zwijmelverhaal op zijn tijd. Ik vind het ook altijd erg leuk om verhalen te lezen met journalisten in de hoofdrol, omdat ik zelf journalistiek gestudeerd heb. Absoluut een goed boek voor de romantici onder ons.

3. So Anyway… – John Cleese

So Anyway - jacket image - photo credit Andy Gotts-Celebrity Pictures

Ik ben gek op de humor van John Cleese. Mijn favoriete lessen Engels op de middelbare school waren de lessen waarin we Fawlty Towers keken en Monty Python and the holy grail heb ik veel te vaak gezien. Ik verwachtte dus ook een hilarisch boek, maar dat viel ontzettend tegen. Deze autobiografie van John Cleese is simpelweg saai. Ik kwam er nauwelijks doorheen. Het boek staat vol ellelange stukken over John’s tijd op een jongensschool en dat kon me gewoon niet boeien. Het boek eindigt net voor het begin van Fawlty Towers, terwijl ik daar juist meer over had willen lezen. Ik raad dit boek zelfs niet aan aan de grootste fans van John Cleese. Nee, absoluut niet my cup of tea.

4. Een Dans Met Draken – George R.R. Martin

1001004011538361

Het was een worsteling om door alle Game of Thrones-boeken heen te komen, maar het is me uiteindelijk gelukt. Het verhaal is geweldig. Spannend, onvoorspelbaar en met een schokkend einde. Als je dit boek gelezen hebt of de laatste aflevering van de serie hebt gekeken, zul je wel weten waar ik op doel. Het enige nadeel aan de boeken van George Martin is dat ze zó langdradig zijn. Pagina’s vol beschrijvingen van omgevingen, pff. Wat mij betreft zou er best eens een strenge eindredacteur met een rode pen door dit boek (en eigenlijk alle boeken van George Martin) mogen gaan. Maar laat je hierdoor vooral niet tegenhouden om de boeken te lezen. Al die beschrijvingen moet je gewoon wat minder aandachtig lezen en dan is het best te doen. Het steengoede verhaal is het waard. Of je kijkt gewoon de serie. Dat kan natuurlijk ook.

5. Born To Run – Christopher McDougall

71OL3GqC4UL

Dit boek las ik voor mijn gevoel op precies het goede moment. Ik was even niet meer zo gemotiveerd om te trainen voor de halve marathon in oktober, maar dit verhaal over een oude Mexicaanse stam vol ultralopers gaf me weer nieuwe motivatie. Ongelofelijk dat we zoveel belang hechten aan dure hardloopschoenen, terwijl deze mensen dagenlang zonder problemen rennen met een stukje rubber onder hun voeten. Dit boek liet me inzien dat plezier het belangrijkst is bij hardlopen. Het doet er niet toe hoe snel of langzaam je loopt, zolang je het maar doet. Een must-read voor hardlopers in alle soorten en maten.

6. Een Grootse Mislukking – Rutger Lemm

9200000036299787

Dit boek nam ik op de gok mee uit de bieb en daar ben ik heel blij om. Het zijn allemaal korte anecdotes uit het leven van Rutger Lemm. Sommige verhalen zijn grappig, andere zijn herkenbaar of juist pijnlijk om te lezen. Je leest vooral over hoe het is om volwassen te worden, jezelf los te maken van je ouders en om te gaan met idealen die niet blijken te kloppen in de echte wereld. Heel herkenbare dingen voor twintigers volgens mij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *