Back on track (quite literally)

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef over de leukste sport ter wereld: hardlopen. De vorige keer schreef ik erover dat ik heel langzaam weer aan het rennen was na een flinke blessure aan mijn knie. Ondertussen kan ik gelukkig melden dat ik weer volop aan het hardlopen ben. Ik ben back on track. Letterlijk on track, want zo af en toe ga ik zelfs met mijn vader mee naar de atletiekbaan. Eén ding kan ik je wel vertellen. Als je een tijdje niet kunt hardlopen is het daarna extra fijn om weer te kunnen gaan. Dat heerlijke gevoel als je je laatste eindsprint inzet, daar kan bijna niks tegenop. Ik ben ontzettend blij dat ik van mijn blessure af ben.

nike runningToch is het niet altijd even makkelijk om het hardlopen vol te houden. Ik werk vijf dagen per week en daarnaast reis ik heen en weer tussen Tilburg en Eindhoven. Daarnaast probeer ik een huishouden te runnen, danslessen te volgen, af en toe een avondje vrij te houden om iets met mijn vriend te doen en regelmatig een weekendje naar mijn ouders te gaan in Limburg. Je snapt zelf wel dat er niet veel tijd over blijft om lange duurlopen te doen en dan is het ook nog eens zo vroeg donker in de avond. Niet bepaald omstandigheden die motiverend zijn. Hoe vaak je ook zegt dat ‘geen tijd hebben’ niet bestaat en dat je gewoon tijd moet maken.. dat gaat nu eenmaal niet altijd op. Ik vind namelijk ook dat het allemaal een beetje leuk moet blijven en mijn 7 uurtjes slaap per nacht zijn heilig voor mij. Ik ben dus iets soepeler geworden met mijn hardloopregime de afgelopen tijd. Ik probeer 3 keer per week te lopen, maar als dat zo af en toe niet lukt  is dat ook geen probleem. Geen druk, gewoon blijven lopen omdat ik het zo fijn vind.

DOcember
Dat rustig aan doen beviel me erg goed de afgelopen weken, maar deze maand zet ik een tijdje bij. Het is namelijk december, beter bekend als DOcember bij Girlslove2run. Het doel? 70 kilometer hardlopen deze maand. Geen gezeur over kou en de donkere dagen, gewoon gaan. Tot nu toe loop ik mooi op schema. Ik heb de afgelopen week 3 keer gerend en zit momenteel op een totaal van 16 kilometer. Nu de komende drie weken even door blijven zetten en dan komt dat helemaal goed. Het is voor mij in ieder geval een super goede stimulans om weer naar buiten te gaan. Als ik eenmaal aan het lopen ben, geniet ik meestal enorm. Het is het naar buiten stappen wat normaal gesproken het probleem vormt. Vooral als het binnen lekker warm en gezellig is. Een kop warme chocolademelk en wat lekkers na afloop is trouwens ook een hele goede stimulans om toch je rondje te lopen. Gezond eten kan in het nieuwe jaar wel weer 😉
Als het aan mij ligt ga ik dus hardlopend richting de feestdagen. Dan voel ik me namelijk het allerlekkerste. Nog maar 54 kilometer te gaan!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *