August obsessions

Ik ben een beetje later dan normaal, maar ik wilde toch nog even mijn favorieten van augustus delen. Ik heb op dit moment twee weken vakantie, dus ik heb eindelijk weer eens tijd om wat aandacht aan mijn blog te besteden. Woensdag vertrek ik samen met mijn vriend op vakantie naar Sicilië en tot die tijd doe ik het lekker rustig aan thuis en bereid ik me voor op onze vakantie. Tijd om weer eens een stukje te tikken en dan voor de verandering eens niet voor mijn werk. Kijken jullie mee naar mijn favorieten van afgelopen maand?

Boek: Claudia de Breij: Neem een geit

omslag-neem-een-geit-claudia-de-breij

Ik ben niet echt een fan van Claudia de Breij. Uit mezelf had ik dit boek waarschijnlijk nooit gekocht, maar het zat bij de e-books van Elly’s Choice en ik had er al veel positieve verhalen over gehoord. Soms moet je ook gewoon eens een boek proberen dat je nooit uit jezelf zou kopen. Dat kan heel goed uitpakken en zo geschiedde met dit boek. Claudia heeft voor dit boek gepraat met allerlei ‘oude en wijze’ bekende Nederlanders. Denk aan Geert Mak en Willeke Albert. De levenslessen van deze mensen vat Claudia samen in korte hoofdstukjes. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen met hier en daar verrassende uitspraken. Echt een aanrader!

Favoriete podcast: Women of the hour

Ik heb een haat-liefdeverhouding met Lena Dunham. Bij sommige dingen die ze schrijft en zegt, kan ik alleen maar denken ‘Yessss, girl!’ en aan de andere kant vind ik haar soms ontzettend irritant. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom. Ik ben ook nooit verder gekomen dan de eerste aflevering van ‘Girls’. Wat een verschrikking, maar misschien moet ik het nog eens een kans geven. Deze podcast van Lena Dunham vind ik wel heel goed te pruimen. De afleveringen gaan over typische vrouwenonderwerpen, maar ook juist over anders zijn. Zo komt er onder andere een transgender aan het woord om te praten over haar ervaringen. Mijn favoriete deel van de podcast zijn de stukjes met Emma Stone. Women of the hour is kortom fijn om naar de luisteren tijdens de zoveelste hardlooptraining voor de halve marathon.

Favoriete jeugdsentiment: Harry Potter and the cursed child

index

Ik voelde me weer even een tiener toen ik vol enthousiasme het nieuwste deel van Harry Potter kocht. Vroeger was het nieuwste Harry Potter boek vaste prik met kerst, om dat boek vervolgens in één ruk uit te lezen. Dit verhaal was een beetje een slap aftreksel van de originele boeken en toch was het leuk om weer even in de magische wereld van Harry terug te keren. Ik mistte vooral de schrijfstijl van J.K. Rowling. Dit boek is namelijk niet door haarzelf geschreven, maar door een scenario-schrijver. Rowling heeft alleen meegeholpen aan de verhaallijn en dat merk je meteen. Voor de rest was het een vermakelijk boek dat ik binnen een mum van tijd uit had. Verwacht er niet teveel van als je het boek nog op je to read-lijstje hebt staan, maar geniet lekker van het magische wereld waarin je mee wordt genomen.

Favoriete serie: The Great British Bake Off

Het is weer zover.. The Great British Bake Off is begonnen! Deze Engelse versie van Heel Holland Bakt wordt iedere woensdagavond uitgezonden om 21.00 op BBC 1 en ik geniet er met volle teugen van. De meningen verschillen maar ik ben persoonlijk niet zo’n fan van de Nederlandse versie. Ik vind de Engelse versie grappiger en zo heerlijk dramatisch gemaakt door de manier waarop het gemonteerd wordt. Iedere aflevering zitten alle kandidaten weer tandenknarsend voor hun oven naar binnen te turen of hun baksels wel rijzen en bruin worden. Heerlijk, toch?! Tel daar de prachtige taarten en andere baksels die ze ervan maken bij op en je hebt wat mij betreft het perfecte programma. Oh, en de verschillende Engelse accenten zijn ook heerlijk om naar te luisteren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *