April obsessions

Het is weer tijd om mijn favorieten van de afgelopen maand op een rijtje te zetten! April was een maand met veel te veel grijs regenachtig weer naar mijn mening. Ik wordt daar soms nogal ongemotiveerd van en in april was ik vooral heel erg moe. Op een gegeven moment heb je gewoon zon nodig en de vitamientjes die daarbij horen. Gelukkig is mei wel heerlijk begonnen met zomerse temperaturen. Daar krijgt een mens energie van! Hopelijk krijgen we de komende maanden nog veel van dit soort weken vol zon. Zo, en dan nu over naar de favorieten.

Favoriete film: Jungle Book

Jungle Book

Jungle Book was een van mijn favoriete Disney films toen ik klein was. Ik hield niet zo van al dat prinsessengedoe van Disney, maar dieren vond ik wel erg leuk. Het moge duidelijk zijn waarom ik the Jungle Book zo leuk vond (en nog steeds vind). Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat deze film opnieuw werd uitgebracht, maar dan als ‘echte’  film. Natuurlijk, je ziet dat de dieren met de computer gemaakt zijn en niet echt zijn. Mij stoorde dat niet. Ik vond het juist erg leuk en mooi gedaan. Ik heb de hele film met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten. Wat een prachtige film en wat is Baloe de beer leuk neergezet met al zijn bijdehante opmerkingen. Echt een aanrader voor fans van Disney. Gaat het zien!

Serie: Game of Thrones

Game of Thrones

Het heeft even geduurd, maar het nieuwe seizoen van Game of Thrones is eindelijk begonnen. De serie wordt op zondagavond uitgezonden in Amerika, maar ik kijk het pas op maandagavond als het hier in Nederland op HBO wordt uitgezonden. Dat betekent wel dat ik de hele dag spoilers moet ontwijken en dat is niet altijd even makkelijk bij Game of Thrones. Soms lijkt het wel alsof de hele wereld het over deze serie heeft en dat is niet gek. Het is ook gewoon zo spannend allemaal. Ik ga er verder lekker helemaal niks over zeggen, voordat ik zelf belangrijke dingen spoil. Het enige wat ik hier verder nog over kwijt wil: ‘Ga kijken als je dat nog niet deed! Nu!’

Boek: Ik wist het – Chantal van Gastel

Chantal van Gastel

Ik vind het heel fijn om af en toe een romantisch verhaal te lezen, waar je niet zoveel bij na hoeft te denken. Van dit boek verwachtte ik niet zoveel, omdat ik normaal gesproken niet zo gek ben op Nederlandse ‘vrouwenboeken’. Dat vooroordeel was echter volkomen onterecht. Het is namelijk een hartstikke leuk boek dat ik met plezier heb gelezen. Een hoofdpersonage dat een charmante bloemenwinkel runt in een leuk stadje, twee knappe mannen en een beetje magie. Wat wil je nog meer? Het boek doet me een beetje denken aan ‘Chocolat’ van Joanne Harris en dat vond ik ook een fijn sfeervol verhaal. Van dit boek word je in ieder geval ontzettend vrolijk en daar heb ik af en toe behoefte aan.

Favoriete nieuwe ervaring: Workshop Afrikaanse dans

Ter ere van het vijfjarige bestaan van de studentendansvereniging waar ik bij zit werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Een van die activiteiten was een avond met twee workshops: female hiphop en Afrikaanse dans. Dat tweede had ik nog nooit geprobeerd, dus ik was heel benieuwd. Ik had nooit gedacht dat ik deze danssoort zó leuk zou vinden. Lekker in kringetjes rennen op blote voeten, keihard stampen en vooral niet teveel letten of je wel mooie bewegingen maakt. Ik heb me echt ontzettend vermaakt en ik vond het jammer dat de workshop er zo snel weer op zat. Mocht je ooit de mogelijkheid hebben om een soortgelijke workshop te doen, dan moet je het echt eens proberen!

Favoriete evenement: concert Wolfmother

Vorige week zaterdag ging ik samen met mijn vriend naar een concert van de band Wolfmother in de 013 in Tilburg. Ik heb Wolfmother al twee keer eerder gezien op festivals en daar vond ik ze altijd goed, maar eigenlijk luister ik nooit naar muziek van deze band als ik thuis ben. Eigenlijk gek, maar Wolfmother is nu eenmaal meer iets van mijn vriend dan van mij. Maar daar komt misschien wel verandering in, want dit optreden was echt steengoed. Ik heb na het optreden meteen een paar nummers van de band toegevoegd aan mijn vaste playlists. Dan weet je het wel, toch 😉 Ik heb genoten van iedere minuut van het optreden in ieder geval.

Het was al met al een fijne maand en de maand mei wordt volgens mij nog veel leuker. Ik ga namelijk nu mijn tas inpakken voor een roadtrip met srprs.me naar Trier in Duitsland. Het wordt prachtig weer met zomerse temperaturen, dus volgens mij wordt het een heerlijke weekendje. Ik denk dat ik er wel een stukje over ga schrijven, dus stay tuned! Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en geniet van het lekkere weer!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *