April – Drink up

Het is april en dus is het tijd voor alweer de vierde challenge. Ik ben een beetje laat met erover bloggen, maar ik ben al braaf vanaf dinsdag bezig. Zoals het hoort. Als je naar de titel van deze post kijkt, zou je misschien denken dat ik deze maand het voornemen heb om me zoveel mogelijk te gaan bezatten. Dat is echter niet helemaal het plan. Ik dacht zelf meer aan het drinken van water in plaats van alcohol, want deze challenges doe ik om gezonder en blijer te worden. Van alcohol drinken word je op de avond zelf misschien erg blij, maar de ochtend erna weer helemáál niet. Geen slim plan voor een challenge.

Bron.
Als water goed genoeg is voor een supercute puppy, is het goed genoeg voor mij 😉

Ik ben een echte frisdrank addict. Ik verbaas me altijd over mensen die geen drankjes met koolzuur lusten. Huh.. hoe dan? Het liefste zou ik de hele dag door Coca Cola of nog zoetere drankjes drinken. Ik ben helemaal gek op van die chemische drankjes zoals de blauwe versie van Fernandes, maar daar zit zoveel rotzooi in. Iedere health-freak zou gillend wegrennen volgens mij. Nu ben ik niet zo van honderd procent ‘clean’ eten, maar het mag wel wat minder met de suikerbommetjes genaamd frisdrank. Mijn tanden en de rest van mijn lichaam zullen me in ieder geval dankbaar zijn.

Het plan is heel simpel: zoveel mogelijk water drinken. Als ik op school ben of als ik onderweg ben, heb ik altijd een flesje water bij me. Dan drink ik dus braaf water, maar als ik thuis ben kan ik de flessen frisdrank in de koelkast niet weerstaan. Gewoon wat minder kopen dus de komende tijd. Ik wil frisdrank en sapjes niet helemaal uit mijn leven bannen, want daar vind ik het te lekker voor. Daarom heb ik twee uitzonderingen bedacht op mijn ‘Drinking water all day, every day’-regel:
1. Bij het ontbijt mag ik één glaasje sap drinken. Dat vind ik gewoon lekker om de vieze smaak in mijn mond na het slapen weg te spoelen.
2. Bij het avondeten mag ik één glaasje frisdrank. Water bij het avondeten vind ik niet lekker en één keer per dag gun ik het mezelf wel om te genieten.

Ik denk dat ik op deze manier ook meer ga genieten van die twee glazen per dag. Als je de hele dag door zoete drankjes naar binnen giet dan raak je eraan gewend. Dan denk je er niet meer bij na, terwijl je toch veel onnodige zooi in je lichaam krijgt. Tot nu toe houd ik het redelijk vol. Al vind ik het thuis bij mijn ouders toch wel moeilijk om water te blijven drinken. Daar staat de koelkast namelijk vol met Cola en Fanta. Just gotta be strong 😉 Ik laat jullie over drie weken wel weten hoe het ervoor staat met mijn suikerverslaving. Ik ben in ieder geval benieuwd.

Liefs, Linda

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *