De laatste keer Harry Potter

harry potter

Dagenlang heb ik me vermaakt met Harry Potter. De boekenreeks heb ik stuk gelezen en de films heb ik gezien in de bioscoop en later grijsgedraaid als dvd. Als klein, boekenverslindend meisje kreeg ik ‘Harry Potter en de steen der wijzen’ in mijn handen gedrukt met de dringende boodschap om het te lezen. Ik begon vrijwel meteen te lezen, maar ik kwam niet verder dan de eerste paar hoofdstukken. Een klein jongetje dat wordt vernederd door zijn oom, tante en neefje in een kleine Engelse buitenwijk.. nee, dat verhaal boeide me niet en dus legde ik het boek weg en begon ik in een ander boek. Enkele maanden later, rond de tijd dat ik alle boeken uit de bibliotheek uit had en ik dringend behoefte had aan nieuw leesvoer, besloot ik een tweede poging te wagen. Ik sloeg me door het beginstukje van het boek heen en het verhaal werd tot mijn verbazing elk hoofdstuk leuker. Binnen een half uurtje werd het boek mijn nieuwe lievelingsboek en het tweede, derde en vierde boek las ik er meteen achteraan in diezelfde week. Het moge duidelijk zijn: sinds toen ben ik een echte Harry Potter fan.

Ik las met tranen in mijn ogen hoe Dumbledore overleed in deel 6, die scène is trouwens veel te kort en ongevoelig in de film als je het mij vraagt, en las huiverend over het nooit eindigende gevecht tussen Harry en Voldemort. De hoofdpersonen van de boeken worden kortom personen die je door en door kent en het raakt je dan ook echt als een van hen overlijdt. Het lezen van de allerlaatste zin van het allerlaatste boek voelde als een soort afscheid van Harry Potter en de magische wereld waarin hij leeft. Het is echter goed dat J.K. Rowling er na 7 boeken een punt achter heeft gezet. Als ze nog veel delen had geschreven was het verhaal waarschijnlijk steeds minder interessant geworden en op deze manier stoptte het verhaal op het moment dat iedereen nog volop in de ban was van Harry Potter. Vanavond zijn we echter nog eens in de ban van Harry Potter, want de allerlaatste film gaat in première. Ik ben ontzettend benieuwd hoeveel van het boek terugkomt in de film. Ik weet bij voorbaat al dat het boek tienduizend keer beter is, maar ach.. Is dat niet bijna altijd zo? Ik heb in ieder geval heel veel zin in vanavond.

4 Antwoorden op “De laatste keer Harry Potter”

  1. Ik vind het ook zo jammer dat het nu echt afgelopen is. Ik moet het laatste deel nog zien, dus ik heb nog iets te goed.
    leuke post.
    Xx LIefs

  2. Ik heb alle boeken op de laatste twee na gelezen en ben ook nu, na het zien van de laatste film, nog steeds gek van Harry Potter. Zo knap hoe deze 'kinderen' zich ooit hebben weten te wringen in een onwerkelijke rol en wij zijn met ze mee gegroeid. Ik heb weer genoten!

  3. Ik vond de film ook geweldig. Alleen het einde vind ik wat te zoetsappig, maar dat vond ik in het boek ook al. Het is ook zo gek om te zien dat Harry etc. zo klein zijn in de 1e Harry Potter film, maar dat viel je toen niet op omdat je toen ook die leeftijd had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *