5 inspirerende sportvrouwen

Ik vind het ontzettend interessant om te zien hoe het leven en het sportregime van (top)sporters eruit ziet. Hoe vaak trainen ze? Wat zijn hun lievelingsmerken qua sportkleding? Wat eten ze? Instagram biedt het perfecte platform om een kijkje te nemen in het leven van allerlei sporters. Eindeloos door mooie plaatjes scrollen met allerlei motiverende taferelen. Heerlijk vind ik dat. Een sportieve foto kan mij op luie dagen nog wel eens motiveren om van de bank af te komen en mijn hardloopschoenen aan te doen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete sportvrouwen die ik trouw volg op Instagram.

Robin Arzon

Robin Arzon is een Amerikaanse ultraloper en daarnaast is ze instructrice bij Peloton Cycle. Ze heeft een tijdje gewerkt als bedrijfsjurist, maar ze merkte dat ze tijdens het werk steeds de minuten aftelde tot ze weer op haar fiets kon springen of kon gaan lopen. Uiteindelijk heeft ze ervoor gekozen om van haar passie haar werk te maken door sportinstructrice te worden. In het bovenstaande filmpje hoor je haar hele verhaal. In dit filmpje zegt ze ook ‘I was born to wear Spandex’ en dat uit zich in de meest gave outfits. Hardloopleggings met printjes, sportbeha’s in alle kleuren van de regenboog en heel veel accessoires. Maar niet alleen Robin’s outfits zijn het bekijken waard. Haar enthousiasme en doorzettingsvermogen werken ook ontzettend aanstekelijk. Als ik een paar foto’s van Robin bekijk en haar motiverende teksten lees, begint het vanzelf te prikkelen. Dan wil ik hardlopen en wel nú. Robin liep ooit 5 marathons in 5 dagen om geld op te halen voor haar zieke moeder. Niet bepaald iets wat ik zelf ambieer, maar het laat wel zien wat voor badass chick Robin is.

Rachel Brathen

A photo posted by Rachel Brathen (@yoga_girl) on

Yogi Rachel Brathen inspireert me op een heel andere manier dan Robin Arzon. Rachel herinnert me met haar foto’s vol yogaoefeningen eraan dat het ook belangrijk is om te stretchen en rust te pakken. Aan het begin van het jaar had ik een maand lang een proefabonnement bij een yogaschool en dat beviel me ontzettend goed. Helaas vind ik de lessen te duur om ermee door te gaan en ik bedacht me dat ik thuis ook makkelijk yoga kan doen met Youtube video’s. Een mooi voornemen, maar tot dusver is er weinig van terecht gekomen. Rachel zorgt ervoor dat ik toch nog heel af en toe mijn yogamatje uitrol. Het leuke aan Rachel vind ik dat ze niet zo’n perfecte yogi is. Ze drinkt wel eens alcohol, ze vloekt wel eens en ze slaapt ook wel eens niet genoeg. Aan zo iemand kun je je veel makkelijker spiegelen. Het is niet erg als je niet perfect bent, zolang je maar je best blijft doen. Rachel is trouwens ook de bedenker van de hashtag #yogaeverydamnday. Iets waar ik nog lang niet aan toe ben, maar ik blijf proberen!

Ellie Goulding

Het is alweer een jaar geleden dat Ellie Goulding samen met Nike een campagne lanceerde, maar toch kijk ik dit filmpje nog af en toe als ik wat motivatie nodig heb. Ik weet niet wat het is met zulke filmpjes, maar ik krijg er meteen nieuwe energie van. Ik ben gek op de muziek van Ellie Goulding, maar ik vind het nog leuker dat ze een fanatieke hardloper is. Je kunt de wereld naar mijn mening nu eenmaal opdelen in liefhebbers van hardlopen en mensen die hardlopen nooit zullen begrijpen en ik ben vooral fan van de eerste groep mensen 😉 Ik vind Ellie een prachtige vrouw met een geweldig lichaam. Hartstikke handig dus dat ze haar workouts deelt via NTC app, zodat wij net zo’n mooi lichaam kunnen krijgen. Hah, I wish.

Lauren Fisher

July 9th. @nikewomen @niketraining #Nike #WomensMetcon #MyFavoriteColor A photo posted by Lauren Fisher (@laurenfisher) on

Lauren Fisher is een Amerikaanse CrossFit atleet. Ik geloof dat ik per toeval ooit eens op haar Instagrampagina terecht kwam en sindsdien ben ik fan. Ik heb helemaal niets met CrossFit en toch weten de foto’s van deze meid me te motiveren. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het enorme doorzettingsvermogen van Lauren. Ik houd nu eenmaal van sterke vrouwen die niet snel opgeven. Dat werkt aanstekelijk. Het super gespierde lichaam van Lauren is niet iets wat ik zelf nastreef, maar ik vind het wel leuk om te zien hoe sterk je als vrouw kunt worden als je goed traint. Het moet echt eens afgelopen zijn met alle vrouwen die krachtoefeningen mijden, omdat ze niet ‘te mannelijk’ uit willen gaan zien. Een sterk lichaam is belangrijk en dat bereik je ook door krachttraining te doen. Ik ben zelf vooral een fan van cardio (hardlopen, hardlopen, hardlopen), maar Lauren herinnert me er steeds aan dat ik ook af en toe de sportschool in moet duiken. Al is het maar om mijn spieren sterker te maken en blessures te voorkomen.

Susan Kuijken

Finished the session just before the session finished me. ?⚠️?

A photo posted by Susan Kuijken (@susankuijken) on

Tot slot dan nog Susan Kuijken, een sportvrouw van eigen bodem. Daphne Schippers kennen we allemaal wel, maar ook Susan Kuijken behoort tot de Nederlandse topatleten. Susan richt zich op de middellange tot lange afstanden en op dit moment is ze keihard aan het trainen voor de spelen in Rio. Op haar Instagrampagina zie je beelden van haar trainingen, maar ook van andere dingen die ze in het dagelijks leven doet. Ik ben nu eenmaal gek op alles wat met atletiek te maken heeft, dus ik bekijk al haar posts gretig. Susan heeft al heel wat belangrijke wedstrijden moeten missen door blessures, maar ze gaat gewoon door. Ik vind het mooi om te zien hoe vastberaden ze is om te stralen in Rio. Heel inspirerend. Lees ook zeker de verhalen van Susan op Girlslove2run. Dan krijg je alleen maar meer respect voor haar doorzettingsvermogen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *