3 serie-aanraders op Netflix

Ik geloof dat heel Nederland massaal verslaafd is aan Netflix. Jezelf een heel weekend opsluiten om een heel seizoen Orange Is The New Black’ erdoorheen te jassen? Daar kijkt niemand raar van op. Series als Gossip Girl, Pretty Little Liars, Suits en Modern Family zijn razend populair, maar Netflix heeft veel meer te bieden. Ik heb een ellelange lijst van series die ik nog wil proberen, maar de volgende drie series zijn in ieder geval aanraders. Voor als je door al je go-to series heen bent.

1. MR SELFRIDGE

mr-selfridge-seizoen-2-review-1420550975

Deze serie gaat over, hoe kan het ook anders, het Britse warenhuis Selfridges. Hoofdpersoon Harry Selfridge verhuist aan het begin van de 20e eeuw van Amerika naar Londen om daar zijn warenhuis te openen. Het wordt al snel een groot succes en de rijke Londenaren staan in de rij om luxe spullen te kopen en getuige te zijn van alle evenementen die worden georganiseerd in de winkel. Ondertussen leren Harry en zijn gezin allerlei kleurrijke personen kennen uit de upper-class van Londen. Dat alles gaat met het nodige drama gepaard. Heel erg leuk als je jezelf onder wilt dompelen in het Engeland van vroeger.

2. UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT

unbreakable-kimmy-schmidt

Deze serie slaat he-le-maal nergens op, maar het is wel ontzettend grappig en je wordt er vrolijk van. Kimmy Schmidt is een zogenaamde ‘molvrouw’. Ze is samen met drie andere vrouwen jarenlang vastgehouden in een ondergrondse bunker door een gestoorde dominee die denkt dat de wereld vergaan is. Aan het begin van de serie worden de vrouwen bevrijd. Kimmy besluit naar New York te gaan. Ze vindt een plek om te wonen, en krijgt er gratis een theatrale en hilarische huisgenoot bij. Verder vindt ze een baan als personal assistent van een vrouw die omkomt in de ‘rich woman problems’. De serie is een idee van Tina Fey, wat wel aangeeft hoe geniaal en grappig het script is. Kimmy is heerlijk wereldvreemd door haar jaren in de bunker en ze zegt dingen als ‘hash browns’, terwijl ze ‘hash tag’ bedoelt. Soms vraag je je af wat je in godsnaam aan het kijken bent, maar tegelijk krijg je er wel een lach van op je gezicht. De afleveringen duren maar 20 min. en dat maakt dit een fijne serie om te kijken als je tussendoor even tijd over hebt.

3. NASHVILLE

1385069170000-Nashville

Heb je meer behoefte aan een ordinaire soap? Dan ben je bij Nashville aan het juiste adres. De serie draait om verschillende country sterren in Nashville. Met de carrière van de 40-jarige Rayna James gaat het niet meer zo denderend. De oplossing volgens haar platenlabel is een gezamelijke tour met het tieneridool van het moment Juliette Barnes. Dat ziet Rayna niet zo zitten en de eerste problemen zijn geboren. Tegelijkertijd is Teddy, de man van Rayna, in de running om burgemeester van Nashville te worden. Een strijd die niet makkelijk is en allerlei geheimen dreigt boven te halen. Kun je het drama al ruiken? Fijn als je in bent voor een avondje hersenloze televisie of erg van country houdt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *