2016 in cijfers

Je wordt op iedere blog doodgegooid met jaaroverzichten. Dat zou een reden kunnen zijn om er zelf dan maar geen meer te maken, maar het is zo leuk om terug te blikken. Daarom heb ik op de valreep ook nog even een jaaroverzichtje getikt, maar dan traditiegetrouw in cijfers. Voor mij persoonlijk was 2016 een mooi jaar vol prestaties op het werk waar ik trots op ben, een verhuizing naar een droomplekje en nog veel meer fijns. Hoe anders ging het er in de wereld aan toe het afgelopen jaar. Ik vind het belachelijk als mensen geen nieuws kijken, luisteren of lezen omdat ze daar maar verdrietig van worden, maar het afgelopen jaar had ik soms ook de neiging om het journaal gewoon af te zetten. Wat een ellende en haat in de wereld, manmanman. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar een beetje verandering in brengen met z’n allen, hoe naïef het ook mag zijn om daarop te hopen. Ik ben en blijf nu eenmaal optimistisch, maar eerst is het even tijd om terug te kijken naar 2016.

gelukkig nieuwjaar

In 2016..

.. werkte ik bijna iedere week 40 uur als (eind)redacteur, op wat weekjes vakantie en vrije dagen na. Ik wil niet eens weten hoeveel uur dat in totaal is en hoeveel woorden ik wel niet getypt heb in die tijd. Gelukkig is het nooit saai op mijn werk en leer ik er ontzettend veel.

.. verhuisde ik samen met mijn vriend (en met een beetje hulp) al onze spullen over een afstand van zo’n 30 kilometer van Tilburg naar Den Bosch. Ondertussen kan ik zeggen dat ik dolverliefd ben op het mooie Den Bosch. Beste keuze van het jaar om hierheen te verhuizen!

.. liep ik 667 kilometer hard. Minder dan vorig jaar en nog minder dan het jaar daarvoor. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Blessures en motivatieproblemen zorgden er regelmatig voor dat ik mijn hardloopschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen wilde hangen, maar uiteindelijk ga ik toch steeds weer verlangen naar een rondje hardlopen. Linda en hardlopen, het blijft een onafscheidelijk duo!

.. liep ik in september voor het eerst 16 kilometer in wedstrijdvorm tijdens de Ten Miles van Tilburg. Dat smaakte absoluut  naar meer!

.. liep ik in oktober eindelijk 21.1 kilometer tijdens de halve marathon van Eindhoven. Die halve marathon stond al dik twee jaar op de planning, maar ik ben zo verdomde blessuregevoelig. Dit jaar lukte het gelukkig wél om heelhuids aan de start te verschijnen en zelfs de finish haalde ik zonder kleerscheuren. Sportief hoogtepuntje van het jaar!

.. bracht ik 6 maanden lang wekelijks een bezoekje aan de fysio, omdat ik last had van rugpijn en pijn in mijn bovenbeen. Later kwam daar nog een irritatie in mijn bil bij waardoor ik eventjes moest stoppen met lopen. Volgend jaar ga ik eens wat meer aandacht besteden aan krachttraining en dan wordt het misschien eens een jaar zonder blessures. Fingers crossed!

.. las ik 27 boeken, waarvan net iets meer dan de helft op mijn e-reader. Ik ben jarenlang een trouwe papieren boeken fan geweest, maar ik moet toch toegeven dat een e-reader ontzettend fijn is. Het mooiste boek dat ik het afgelopen jaar las was ‘De hemel begint bij je voeten’. Wat een pareltje is dat.

.. genoot ik samen met vrienden van mijn grote liefde muziek op 2 festivals (Best Kept Secret en Rock Werchter) en tijdens 4 concerten (2 many DJ’s, Wolfmother, Placebo, Regina Spektor). Regina Spektor was mijn ultieme favoriet het afgelopen jaar, al waren de twee festivaloptredens van Beck ook fantastisch. Oh en Lianne La Havas was ook geweldig op Werchter. Oké, ik houd nu op. Anders houd ik mijn mond nooit meer, maar het was een mooi muziekjaar.

.. bracht ik 8 dagen op Sicilië door samen met mijn vriend tijdens onze zomervakantie. Lekker eten, veel lezen, nieuwe plekken ontdekken en vooral niks moeten. Dat is ultiem vakantie vieren wat mij betreft. Verder brachten we een weekendje door in het Duitse Trier en maakten we veel weekendtripjes naar onze families in Zuid-Limburg.

.. volgde ik 30 dagen lang zoveel mogelijk hot yogalessen in een yogastudio in Tilburg met mijn proefabonnement. Dat was zo ontzettend fijn om te doen. In de komende maanden ergens opent er hier in Den Bosch een bikram yoga studio en daar ga ik zeker weten gebruik van maken. Lekker zweten in gekke yogahoudingen, heerlijk!

.. werkte ik ruim geschat zo’n 50 repen chocolade weg. Misschien wel meer. Chocolade is niet veilig als je het binnen handbereik van mij legt. Ik probeer eraan te werken, maar aan de andere kant moet je jezelf ook gewoon accepteren zoals je bent. Toch? 😉

Alvast een hele fijne jaarwisseling en natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *