17 dingen die ik wil doen in 2017

Wat doe je aan het begin van een nieuw jaar als je zo iemand bent die overal een lijstje voor opstelt? Een lijstje maken met goede voornemens en doelen voor het komende jaar, natuurlijk! Ik weet best dat je op ieder moment van het jaar kunt beginnen met nieuwe goede gewoonten en nieuwe doelen, maar zo’n vers nieuw jaar dat nog helemaal open voor je ligt, geeft toch altijd net dat beetje meer motivatie om aan de slag te gaan met van alles en nog wat. Afgelopen zomer besloot ik dat ik wat minder wil leven van to do-list naar to do-list en dat ik meer wil doen waar ik zin in heb. Het leven is te kort om altijd maar dingen te moeten van jezelf. Daarom heb ik voor 2017 een lijstje gemaakt met 17 dingen die ik wil doen, omdat het me leuk lijkt of omdat ik er om een andere reden zin in heb. Op naar een knallend jaar vol plezier!

just do it

1. Een weekendje weg naar een leuke stad plannen. Vorig jaar ging ik samen met mijn vriend een weekendje naar het Duitse Trier en dat was echt ontzettend leuk. Genoeg reden om weer een weekendje weg te plannen. Misschien zelfs wel meerdere. We zitten te denken aan een weekendje Dublin ergens in het voorjaar. Ik heb stiekem alvast de prijzen van vliegtickets gecheckt, dus dat gaat helemaal goed komen!

2. Alle Marvel series op Netflix kijken. Confession time.. Ik maak veel te weinig gebruik van mijn Netflix abonnement. Zo heb ik bijvoorbeeld nog geen enkele serie van Marvel gekeken op Netflix en dat terwijl ik een echte Marvel-fan ben. Ik hoor van iedereen hoe goed alle series zijn en dan met name Jessica Jones, dus ik moet er echt snel aan beginnen. Laat maar komen, die regenachtige weekenden die zich perfect lenen voor een seriemarathon!

3. Handlettering leren. Half bloggend Nederland lijkt op dit moment in de ban te zijn van handlettering en ik wil het ook leren. Voor kerst kreeg ik dit mooie boek met tips en tricks en allerlei mooie stiften en fineliners van mijn schoonouders, dus ik ben helemaal klaar om aan de slag te gaan. Ik heb mijn moeder alvast een handgemaakte kerstkaart beloofd voor eind dit jaar. Goeie stok achter de deur ;)

4. Een maand lang minderen met suiker. Als je de gemiddelde healthfreak mag geloven is suiker de duivel en minstens net zo erg als heroïne. Dat vind ik allemaal een beetje overdreven. Ik eet heel veel suiker en het gaat allemaal nog prima met me, maar toch wil ik eens een maandje proberen te minderen met suiker om te kijken wat dat met me doet. Krijg ik meer energie als ik minder suiker eet? Minder last van puistjes? En wat heeft het voor effect op mijn vaak voorkomende hoofdpijn? Ik wil trouwens niet helemaal stoppen met suiker eten, want ik hou van alles wat zoet is. Gewoon een beetje meer met mate.

5. Sparen voor een auto. Mijn vriend en ik hebben een hoogbejaarde auto die hard toe is aan vervanging. Hij rijdt op dit moment nog helemaal prima, maar met een auto van 20 jaar oud kan het elk moment voorbij zijn. Toch een beetje tricky en daarom wordt het tijd dat we eens gaan sparen voor een nieuwe auto. Hopelijk kunnen we de aanschaf van een nieuwe auto nog rekken tot eind 2017, zodat we een mooi budget bij elkaar kunnen harken.

6. Een maand lang mediteren. Ik heb al heel vaak geprobeerd om mediteren een vaste gewoonte te maken, maar tot dusver is me dat nog niet gelukt met mijn monkey mind. Ik weet niet zo goed waar het door komt, maar ik geef steeds op na een paar dagen. Dit jaar ga ik het gewoon weer eens opnieuw proberen.

7. Overgaan op dierproefvrije make-up en verzorgingsproducten. Dit had ik al veel eerder moeten doen, want ik vind het belachelijk dat er nog steeds zoveel producten op dieren worden getest. In Nederland zijn dierproeven verboden, maar in veel andere landen is dat helaas nog niet het geval. Hier heb ik een lijst met dierproefvrije merken gevonden die ik kan raadplegen als ik op zoek ben naar nieuwe make-up of andere producten. Dat moet niet al te moeilijk zijn.

8. Meedoen met de Yogarevolution van Adriene. Vanaf 1 januari plaatst Adriene van Yoga with Adriene iedere dag een yogavideo op haar Youtube kanaal tot de maand om is. Ik heb tot nu toe netjes alle videos gevolgd en het bevalt erg goed. Lekker stretchen en ontspannen, hmm. Nu alleen nog even volhouden voor de rest van de maand.

9. Een high tea bij de Yoghurtbarn. Gewoon omdat ik steeds foto’s voorbij zie komen van deze high tea’s op Instagram en het water me dan steeds vanzelf in de mond loopt. Het ziet er zó lekker uit! Dit puntje staat alvast op de planning voor op mijn verjaardag volgende week.

10. Roadtrippen door de Balkan in de zomer. We zijn al een paar jaar niet meer bij de familie van mijn vriend in Kroatië en Bosnië geweest. Hoog tijd dus om weer eens die kant op te gaan tijdens de zomervakantie en dan willen we meteen een paar leuke plaatsjes meepikken. Lekker cruisen door prachtige landen, genieten van het zonnetje en je ultiem vrij voelen. Kan het nog beter?

11. Iedere maand een leuke date plannen met mijn vriend. Als je al lang een relatie hebt, vergeet je soms om daadwerkelijk tijd voor elkaar te maken. Het is zo makkelijk om naast elkaar op de bank te zitten terwijl ik lees en hij sport kijkt. Allemaal hartstikke fijn, maar soms is echte quality time ook nodig. Gaan we aan werken het komende jaar met allerlei leuke gezamelijke activiteiten.

12. Naar de spa. Ik heb een paar entreekaarten voor een spa die hier liggen te verstoffen in een hoekje en dat terwijl een dagje in warme baden liggen en zweten in sauna’s zó lekker kan zijn. Tijd om daar iets mee te doen.

13. Een abonnement op de bieb nemen. Ik heb een boekenkast die ongeveer voor een kwart vol staat met boeken die ik nog moet lezen en ook mijn e-reader puilt uit met boeken die ik nog moet lezen. Een abonnement op de bieb is dus niet echt noodzakelijk, maar wel héél fijn. Je kunt nu eenmaal nooit genoeg boeken hebben als je het mij vraagt. Ik houd gewoon van snuffelen tussen de rekken en verrassende nieuwe boeken ontdekken.

14. Naar een dansvoorstelling. Ik ben gek op dans, maar ik ga bijna nooit naar dansvoorstellingen. Het lijkt me heel leuk om eens naar een klassieke balletvoorstelling te gaan. Hopelijk vind ik snel een leuke voorstelling waar ik naartoe wil.

15. Bikram yoga proberen. In het voorjaar wordt er hier in Den Bosch eindelijk een Bikram yoga studio geopend. Ik heb al meerdere keren hot yogalessen gevolgd in Tilburg en dat vond ik echt heerlijk, maar echte bikram yoga heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ben ontzettend benieuwd!

16. Ons appartement verder inrichten. We wonen nu meer dan een half jaar in Den Bosch en voor het grootste deel is ons huisje compleet, maar er missen hier en daar nog wat dingetjes. Zo ben ik nog op zoek naar een mooie mat, leuke dingen voor aan de muur en in de zomer wil ik graag een barbecue kopen zodat we ultiem gebruik kunnen maken van ons dakterras.

17. Een nieuw PR neerzetten op de 5 km. Vorig jaar richtte ik me op afstand door te trainen voor mijn eerste halve marathon. Dit jaar wil ik gaan voor een snelle tijd op de 5 km. Ik heb pas één keer deze afstand gerend binnen een half uur en mijn wedstrijdrecord is een tijd van rond de 32 minuten. Dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen last meer van blessures, dus ik kan weer langzaam aan de slag met intervaltrainingen.

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan met al deze doelen. Volgens mij wordt het een hartstikke leuk jaar. Ik heb er in ieder geval zin in!

Eén antwoord op “17 dingen die ik wil doen in 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *