Bijkletsen over mijn leven

De afgelopen weken heb ik het nogal druk gehad. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gedaan, maar ook veel en hard gewerkt. Dat maakt natuurlijk helemaal niets uit voor een keertje, maar gelukkig heb ik nu een weekje vrij om eventjes bij te komen. Vanmiddag stap ik samen met mijn vriend het vliegtuig in naar New York om daar een week vakantie te vieren. Ik heb er zo ontzettend veel zin in, maar zover is het nog niet. Eerst schrijf ik nog even deze update, want wat moet je anders als je koffers al gepakt zijn en je opeens tijd over hebt..

Op naar New York
Het oorspronkelijk plan was om zo lang mogelijk uit te slapen. We hebben namelijk een lange dag voor de boeg voordat we in ons hotel in New York aankomen. Mijn vriend ligt dan ook nog lekker te slapen, maar mijn biologische klok gooide om half 9 roet in het eten. Ik heb vannacht aan een stuk door gedroomd over treinen die niet meer reden, mijn vlucht missen en dat soort ellende. Het blijft toch gek hoe je onbewust stresst over een vliegreis. Het vliegen zelf vind ik geen enkel probleem, maar alle gedoe eromheen vind ik niet fijn. Achja, het hoort erbij.

Workworkwork
Genoeg gepraat over vliegtuigen. Eventjes terug naar mijn dagelijkse leven. Zoals jullie misschien wel weten werk ik als redacteur bij een website voor fietsers en wandelaars. We houden ons al lang bezig met het maken van papieren magazines, maar binnenkort komt daar ons eerste digitale magazine bij. Alle artikelen daarvoor moesten in sneltreinvaart gemaakt worden, dus ik ben heerlijk veel op pad geweest naar onder andere de Haringvlietsluizen en de Biesbosch (bevers spotten met een natuurgids, zo leuk!) voor reportages. Verder organiseren we jaarlijks een fietsevent en de fietsroute daarvoor moest getest worden. Ik heb dus ook een hele dag gefietst en leuke plekjes ontdekt in de Achterhoek samen met een collega en een medewerker van een plaatselijk toerismebureau. Mijn werk bestaat normaal gesproken voor het grootste gedeelte uit achter mijn computer zitten en schrijven, dus al die activiteit was wel even lekker voor de afwisseling. Verder heb ik vorige week als een razende gewerkt om alle deadlines voor het digitale magazine te halen. Dat is gelukkig allemaal gelukt, dus ik kan met een gerust hart op vakantie.

Concerten en ander vertier
Ik geef veel te veel van mijn zuurverdiende centjes uit aan concerten, maar ik word nou eenmaal zo gelukkig van goede artiesten live bewonderen. In februari zag ik een van mijn favoriete bandjes Belle & Sebastian in het prachtige Carré in Amsterdam. Ik ben gek op dit soort kleinschalige concerten waarbij de bandleden dingen kunnen vragen aan het publiek en dan ook nog het antwoord verstaan. Verder ging ik onder andere naar Editors in het Ziggodome en Netsky in de 013, maar die konden het niet halen bij Belle & Sebastian. Buiten de concerten om kwamen mijn ouders, broer en schoonouders gezellig een dagje naar Den Bosch met Pasen. Ook hielden we spelletjesavonden met vrienden en zag ik bijna al mijn lieve vriendinnen tijdens etentjes, middagjes op het terras en dat soort dingen. Ik hoop dat de rest van het jaar ook zo’n feest wordt.

Bijna weer fit
Mijn vorige post ging erover dat ik een motivatiedipje had op het gebied van sport, maar daar ben ik ondertussen vanaf. Ik heb nauwelijks nog last van rugpijn en met hardlopen ben ik weer bijna terug op mijn oude niveau. Een beetje mooi weer kan zo’n verschil maken voor je motivatie. Alleen de spierversterkende oefeningen heb ik nog niet echt opgepakt. Dat wordt een projectje voor na New York denk ik. Toen ik nog studeerde sportte ik veel meer dan nu en toen was ik echt sterk. Ik zou het fijn vinden om dat een beetje terug te krijgen. Ten eerste omdat het goed voelt, maar ook omdat je dan minder gevoelig bent voor blessures. Nu alleen nog wat tijd vrijmaken ervoor.

Zo, nou dat was mijn levensupdate weer. Misschien lukt het me vanaf nu om wat vaker te bloggen, zodat ik niet zo’n hele lap tekst in een keer hoef te schrijven. Een dikke high five voor jou in ieder geval als je dit hele stuk gelezen hebt. Ik zal snel weer terug zijn met waarschijnlijk super enthousiaste verhalen uit New York!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *